follow us

Bekijk Curaçao door onze ogen

Caracasbaai tour langs de stranden en ontmoet en voer de vissen

Type ervaring: snorkelen, wandelen, stranden en eten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Outfit: zwemspullen, snorkels, wandelschoenen en slippers
Auto nodig: ja
En ook nog:: neem genoeg rinkwater mee (en als zout water jeuk geeft, extra zoet water meenemen om te spoelen) vergeet de zonnebrand creme niet en laat niets in de auto achter.
Vandaag gaan we een paar openbare stranden ontdekken in de buurt van het Caracasbaai-gebied.Caracasbaai ligt op 15 minuten rijden van de Caribbean Dutch Masters-appartementen. De beste tijd voor deze tour is ‘s ochtends.Zorg ervoor dat je een pitstop maakt op de Luna Park Market langs de Caracasbaaiweg en koop een pakje bevroren gele Arepas (in de vriezer rechts achterin de winkel) en wat fruit om te snacken. Rij nu gewoon door tot je bij de Caracasbaai komt. Voer vissen nooit brood of andere producten die gist bevatten, de gist zal uitzetten en bij de meeste vissen constipatie veroorzaken, hierdoor kunnen ze sterven.

We starten de tour

Fort Bekenburg

Fort Beekenburg werd in 1703 op Curaçao aan de Caracasbaai gebouwd om het gebied bij het Spaanse water te verdedigen.

Het fort heeft een ronde toren in de vorm van een schaakstuk.
Als je het fort bereikt, kun je de auto naast de weg parkeren. Vanaf de openbare weg gaat een stenen trap omhoog naar de toren en bezoekers kunnen de toren helemaal beklimmen. Vanaf de top kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Caracasbaai. Het is raadzaam om schoenen te dragen vanwege de doornplanten die langs de paden groeien.

We vervolgen onze verkenning door langs de weg verder te rijden, we passeren Baya beach, een oud landhhuis dat door de jaren heen is uitgebuit als een strandbar, evenementencentrum en onlangs werd het een kerk. Het strand als de voorkant van het huis is leuk om te loungen en een korte duik te doen om af te koelen na het beklimmen van de toren, maar er is geen tijd om te blijven hangen.

Volgende stop

het quarantainegebouw

Het quarantainegebouw werd gebouwd in 1883 en ontworpen door de eerste bekende architect op Curaçao, Antoine Martis, die op dat moment voor het Bouwdepartement van de Kolonie werkte.

Het quarantainegebouw werd gebruikt om de bemanning en eventuele passagiers van schepen, die een ziekte hadden opgelopen, te huisvesten. De zieken werden opgenomen in een ziekenhuis in het fort.

Helaas is het gebouw in vrij slechte staat, maar het is nog steeds een prachtige plek om rond te kijken en het is zeer zeker een prachtige foto-setting.

In de baai aan de rechterkant van het quarantainegebouw vinden we de bekende duikspot van de Tug Boat. Het is een klein scheepswrak op 6 meter diep, dat gemakkelijk te bezoeken is met duikuitrusting. Het is mogelijk om de auto naast de duikschool te parkeren en met je snorkel naar de Tug-boot te zwemmen, maar we zullen dit voor vandaag overslaan omdat we nog steeds een date met de vissen hebben, op een andere, minder diepe plek.

De volgende stop is..

Directors Bay

Een verborgen parel. Dit prachtige strand is een prachtige plek om te ontspannen, niet te veel toeristen en prachtig blauw water. Neem de tijd om te ontspannen, te genieten van de zon en je omgeving en een hapje te eten.

Nadat de batterijen zijn opgeladen, is het tijd om terug te gaan naar de auto voor het volgende avontuur, het belangrijkste avontuur van deze tour. Zet je Arepas klaar want we gaan de vissen voeren!

Eindelijk

Snorkelen en de vissen voeren

We rijden terug naar het Caracasbaai-strand en parkeren de auto voor de Golden Seahorse-snack. Als je een stel bent en je allebei wilt snorkelen, kun je het beste vragen aan andere mensen die van het strand genieten of ze je spullen in de gaten kunnen houden of dat je je spullen bij je kunt achterlaten terwijl je gaan zwemmen.

Neem nu je snorkel en je Arepas mee en loop het water in. Zwemmers worden beschermd door een lijn met boeien. De beste locatie voor snorkelen en vissen spotten is vlak voor de Golden Seahorse, bijna tot aan de boeien. Daar vind je de resten van ankerpalen die zijn omgetoverd tot vishotels met prachtige koraaldecoraties.

Als je eenmaal bij de palen bent aangekomen en wat van je Arepas hebt rondgestrooid, zul je veel vissen zien die op zoek zijn naar een snackje, de kleintjes zullen zelfs proberen om voedsel uit je hand te stelen. Veel verschillende kleurrijke vissoorten kunnen worden waargenomen en als je geluk hebt, kun je een octopus of een Murena zien.

Na deze prachtige ervaring is het tijd om te genieten van de echte authentieke Curaçaose keuken op Curaçao en de beste plek om dit te proeven ligt toevallig aan het caracasbaai-strand, namelijk Pop’s place. Gerund door Mrs Poppy vindt je hier traditionele Curaçaose gerechten zoals gefrituurde rode snapper en stoba. En typische bijgerechten zoals funchi en plantains en zelfgemaakte citroensap voor een lekkere verfrissing, alles voor zeer redelijke prijzen.

Wil je deze tour proberen?

Aarzel niet om meer informatie te vragen aan onze gastrelatie manager, we hebben zelfs een aantal snorleksets die je kunt lenen!

+599 9 5227281 / +599 9 5605504